pro dokonalé bydlení...

Dodavatelé Katalog dodavatelů

Kuchyně na míru

Perex

Každé kuchyňské studio dnes už běžně nabízí jak výběr typizovaných kuchyní, tak kuchyní vytvořených na míru.

 

 

Kuchyně na míru


Kuchyně na míru ve třech variantách S, M a XL, uvádí na trh Indeco.

Kuchyně S se hodí do atypických malých bytů s nedostatkem místa. Hlavní předností je možnost uzavřít pracovní prostor. Základní vybavení obsahuje ledničku, myčku, mikrovlnnou troubu, varnou desku a nad ní digestoř. Pracovní prostor lze zvětšit výsuvnou deskou, která slouží především jako jídelní stůl.

Kuchyně S         Kuchyně S



Kuchyně M vychází z potřeb majitelů bytů střední velikosti a je určena pro milovníky živých barev a pro ty, kteří ocení širokou možnost kombinací jednotlivých modulů

 

Kuchyně M         Kuchyně M



Kuchyně XL zohledňuje nároky neomezených bytových prostor i možností klienta. Kuchyně podle současných moderních trendů nabízí vzdušné řešení a oddělený prostor pro různé pracovní činnosti včetně barového pultu. Samozřejmostí je vybavení kvalitními spotřebiči firem Siemens a AEG.

Kuchyně XL         Kuchyně XL

Zóny na kuchyňské lince


Základem správné ergonomie kuchyně je zónové plánování. Kuchyňská sestava se dělí na 5 částí zón – začínáme vlevo a postupujeme doprava.

  • zóna je úplně vlevo a zařadíme sem potravinovou skříň s výsuvy, součástí této zóny je i lednička s mrazničkou.
  • zóna je zóna ukládání kuchyňského nádobí , které je uložené ve spodních i horních skříňkách
  • zóna – mytí zahrnuje myčku na nádobí a dřez , pod kterým umístíme odpadkový koš a čistící prostředky
  • zóna přípravná – je mezi zónou mytí a vaření. Jsou zde uloženy pomůcky,které nejčastěji potřebujeme. Tato plocha by měla mít nejméně 90 cm .
  • zóna vaření – zde je umístěn sporák, pečící trouba a předměty potřebné k vaření - hrnce,pánve apod.


Tento model platí v případě,že jsme praváci, pro leváky platí obrácené uspořádání. Pokud nedodržíme toto uspořádání budeme mít vaření tzv. „ přes ruku “ .

 

Rady:

 

  • Výška pracovní desky v kuchyni musí být přizpůsobena výšce naší postavy
  • Nejdůležitější zónou je právě pracovní plocha mezi sporákem a dřezem
  • Ze spodní skříňky pohodlně vyndáme předměty díky zásuvkám s plnými výsuvy.
  • Nejčastěji používané předměty umístíme v horní zásuvce spodní skříňky a spodní polici horní
  • skříňky
  • Mikrovlnou troubu zabudujeme přibližně ve výši očí

 

 

Kuchyně budoucnosti


Na první pohled se kuchyně za několik let nebude moc lišit od té současné, bude ovšem mnohem úspornější, trend směřuje k takzvaným zeleným kuchyním. Projekt kuchyně budoucnosti pod názvem Greenkitchen poprvé v Evropě představila společnost Whirlpool.

Jde o důmyslnou koncepci ekologické kuchyně, která vychází z koloběhu přírody a funguje na principu ekosystému. Díky integrovaným spotřebičům optimalizuje spotřebu energií a vody. Na první pohled se velmi podobá normální kuchyni, liší se však právě ve spotřebách energie . Přeměnou uspoří až šedesát procent vody a tepla vytvořeného spotřebiči. Tato energie pak může sloužit k napájení jiných spotřebičů nebo funkcí v ekologické kuchyni.

Greenkitchen například umožní využít teplo vyvíjené chladničkou k výrobě horké vody pro myčku nádobí. Studenou vodu, řádně upravenou a vyčištěnou, lze využít k dalšímu použití. Nová zásuvková chladnička zabraňuje unikání studeného vzduchu a uspoří tak až padesát procent energie potřebné k obnovení správné teploty při každém otevření chladničky.

 

     Greenkitchen                 Greenkitchen

 

Součástí Greenkitchen je i nová varná deska Freestyle. Její varná plocha se přizpůsobí tak, že se zahřeje pouze požadovaná plocha podle typu vybraného hrnce a jeho umístění. Tím se opět optimalizuje spotřeba energie. Kuchyně budoucnosti nabízí i filtrovanou vodu přímo ze zásobníku na vodu, instalovaného na stěně kuchyně. Tím se výrazně sníží množství odpadu z použitých plastových lahví. Nový sporák H2O zase zaručí dokonalé výsledky při vaření s minimální spotřebou vody. Izolovaná konstrukce zaručuje, že se teplo nebude zbytečně ztrácet a funkce tlakového vaření sníží dobu přípravy jídla. Recyklaci vody v takové kuchyni zajišťuje moderní filtrační jednotka umístěná pod dřezem, která odděluje čistou vodu a odvádí ji do speciální nádrže, odkud může být po antibakteriální úpravě znovu použita. Zbytkové teplo z kompresoru chladničky je využíváno pro ohřev vody v nádrži, čímž dochází k úspoře energie . Na projektu ekologické kuchyně pracuje tým vývojářů a designérů společnosti Whirlpool a do praxe by mohla být uvedena již během několika let.

 

 

Copyright © 2010 Realt s.r.o. all rights reserved

 


Přidejtre svoji firmu