pro dokonalé bydlení...

Dodavatelé Katalog dodavatelů

Palivové dřevo na gril a uzení

Perex

Létu svědčí gurmánské zahradní zážitky. Už dávno si v koutku zahrady nepečeme jenom nad ohništěm buřty. Málokterá domácnost dnes není vybavena zahradním grilem, či dokonce domácí udírnou.

 

Aby ale byly vaše kuchařské výtvory konkurenční k top šéfkuchařům a profesionálním uzenářům, potřebujete kvalitní palivové dřevo. A to jak na grilování, tak na uzení.

 

Palivové dřevo vám po celé České republice dodá společnost Optimtop. V nabídce má až 13 různých dřevin, takže pro své chuťové pohárky si vyberete to, co vám nejvíce vyhovuje. A věřte, že na tom, na čem grilujete, opravdu záleží. Optimtop má nejširší nabídku sypaného i rovnaného dřeva v ČR. Palivové dřevo se dodává na paletách. Už od jedné palety máte dovoz kamkoliv v České republice zdarma. Dřevo je dodáváno k okamžité spotřebě. Nepotřebuje žádné další sušení. Stačí jej správně uskladnit na místě, kde na něj neprší.

 

Výběr palivového dřeva na gril a uzení má svá pravidla

Mnozí určitě raději zůstanou u pohodlného grilování na grilovacím uhlí či briketách. Avšak chuťový zážitek je zcela jiný, pokud grilujeme na dřevu. Navíc na tom správném. Pro grilování bílých mas z drůbeže se perfektně hodí olše, jabloň a exotická moruše. Na červená masa jsou ideální dřeviny, které masu dají výraznou kouřovou chuť – jsou to především dub, ale i jabloň nebo ořech. Na ryby je pak nejvhodnější olše a třešeň. Rozhodně negrilujte na měkkém jehličnatém dřevu.

 

Pro uzení bývá nejdoručovanější buk. Je vhodný jak na uzení studeným, tak na uzení teplým kouřem. Dobrý je ale i javor nebo dub. I když dub má své příznivce i velké odpůrce. Pro uzení teplým kouřem, což bývá obvyklé pro letní uzení v malých udírnách, jej raději nepoužívejte. Masu i grilovaným sýrům někdy přidává nahořklý nádech. Ne pro každého je příjemný. Opět není vhodné používat měkké jehličnaté dřeviny – smrk, modřín ani borovici.  


Přidejtre svoji firmu